Ennyit kell aludni

2012. július 26., csütörtök

Clătite cu şuncă şi caşcaval - Sonkás sajtos palacsinta






Am participat şi eu la Clatidiada Bloggerilor,şi am avut şansa de a primi o tigaie pentru plăcinte marca Fissler, din partea siteului Găteşte sănătos.
Ieri am făcut primele clătite,şi am vrut ceva consistent pentru cină.Aşa am ales varianta sărată cu mult caşcaval.
Ingrediente:
1 ou,200 grame făină,200 ml lapte, 200 ml apă minerală, sare, puţin piper şi o lingură de muştar.
Am amestecat totul, am prăjit clătitele şi le-am umplut.Pentru umplutură am amestecat un pahar de smântână, cu doi căţei de usturoi, sare, piper, am răzuit cam 150 grame caşcaval afumat, şi cam 150 grame suncă presată.Fiecare clătită am uns cu smântână, am presărat cu şuncă şi caşcaval, am rulat.Le-am aşezat într-o tavă termorezistentă,le-am uns cu smântâna rămasă, am presărat caşcavalul rămas, le-am pus in cuptorul încins la 200 grade, şi le-am prăjit cam 15 minute.

Részt vettem én is a Bloggerek Palacsintahadjáratán, és szerencsém is volt, mert tulajdonosa lehettem egy Fissler márkájú palacsintasütőnek.A tegnap megvalósítottam egy régi álmomat a sajtos sonkás  palacsintát. A receptet a Laptopkonyha oldalán találtam, csak egy kicsit változtattam rajta.
Hozzávalók:
1 tojás 20 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl ásványvíz, só, bors, és egy kanálnyi mustár.
A töltelékhez egy nagy doboz tejfolt kikevertem 2 cikk fokhagymával, sóztam, borsóztam. Lereszeltem 15 deka füstölt sajtot, és 15 deka préselt sonkát.
A kisült palacsintákat megkentem a tejföllel, rápakoltam a sonkát és a sajtot, feltekertem és tűzálló tálba helyeztem. a tetejét megkentem a maradék tejföllel, és rászórtam a sajtot.200 fokos sütőben 15 percet sütöttem

2 megjegyzés:

  1. Finom fűszeres töltetű palacsinta.:) Szívesen ennék egy kis adagot:)

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet. Legközelebb ha palacsintát sütök kipróbálom ezt a változatot is. Salátával jó kis vacsora lehet:-)

    VálaszTörlés