2012. július 5., csütörtök
Kavart meggyes
Érik a meggy, fel kell dolgozni.Az idén nem variáltam sokat, egy részét előkészítettem, lecukroztam dzsemnek,egy másik részét kimagozva lefagyasztottam, és készül belőle finom meggylikőr is, és persze ez a finom sütemény.
Hozzávalók: 10 dkg margarin,25 dkg porcukor,4 tojás,2 dl tej, 25 dkg liszt,1/2 csomag sütőpor,egy kis vanília kivonat,80 dkg magozott meggy.
A puha margarint a cukorral, a vaníliával, valamint a tojások sárgájával habosra kavarom, hozzáadom a tejet, a sütőporos lisztet, majd a végén hozzáteszem a pici sóval keményre vert tojásfehérjéket.Sütőpapíros tepsibe öntöm és rászórom a meggyet.150 fokon légkeverésen kb.45 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni,majd kockákra vágom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Imádom a meggyes sütiket:) Nagyon guszta:) Sajnos, nekem az idén nagyon kevéske meggyem lett:(
VálaszTörlésSzia Jutka! Ilyet én is szoktam sütni, nagyon finom. Én a tej helyett kefirt szoktam bele tenni.
VálaszTörlés