Ennyit kell aludni

2013. július 25., csütörtök

Csirke girosz




Végre visszataláltam a blogomhoz.Nem mintha elvesztődött volna, csak egy kis lazításra vágytam.Sajnos elég hosszúra sikeredett az ellazulás. Továbbra is főztem, ettünk is rendesen csak valahogy nem jött össze a fotózkodás meg a meg a beírások szerkesztése. Minden nap elolvastam a blogbejegyzéseiteket, és örültem nektek, meg a sok finom ételnek.Remélem most már teljes erőbedobással tudok majd blogolni.
Ez a csirke girosz a vasárnapi ebédünk része volt,nagyon jól sikerült.Szerintem finomabb mint a sertésből készült.

Hozzávalók: 3 db.csirkemell,olaj, mustár, ketchup, só, bors, kakukkfű, fokhagyma.Továbbá sült krumpli,paradicsom,hagyma, tzatziki szósz és kovászos uborka a tálaláshoz.
A csirkemelleket felvágtam vékony csíkokra, majd bepácoltam az olajból,mustárból, ketchupből,kakukkfűből, fokhagymából, sóból és borsból készült pácban. Hagytam estétől másnap délig érlelődni, majd egy forró serpenyőben hirtelen megsütöttem.Az újkrumplit megpucoltam hasábokra vágtam, ízesítettem sóval borssal,majd egy kis oliva olajjal elkevertem.Sütőlemezre téve 200 fokon 30 percet sütöttem a lerben.
A tzatzikihez meghámoztam az uborkát, lereszeltem és lesóztam.Amíg állt a sóban elkészítettem a mártást hozzá.Egy nagy doboz görög joghurtot kikevertem egy gerezd zúzott fokhagymával, borssal,egy kis citromlével.Kinyomkodtam az uborkát az eresztett létől, és összekevertem a joghurttal.Kellet volna hozzá friss kapor de sajnos az enyém már elért és ami szárított volt otthon, az nem tetszett. Igy kapor nélkül ettük.
Savanyúságként finom kovászos uborkát ettünk.


4 megjegyzés:

  1. Többször gondoltam rád hogy hol lehetsz? Nagyon guszta és finom ebédetek volt a hétvégén!

    VálaszTörlés
  2. Isten hozott újra:) Fincsi kaja:)

    VálaszTörlés
  3. Jó visszatérni közétek,igazán örülök nektek újra.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is finomabb csirkéből, én is ebből készítem! Finom, laktató ebéd!

    VálaszTörlés