Ennyit kell aludni

2016. december 3., szombat

Rozmaringos vöröslencse leves babyspenóttal




 Hozzávalók:
-1/2 póréhagyma
-1 szárzeller
-1 sárgarépa
-2-3 gerezd fokhagyma
-10 deka vörös lencse
-1 marék baby spenót
-1 dl paradicsomlé
-1 kiskanál himalája só
-1 szál rozmaring
-1 kiskanál római kömény
-1 kiskanál cayenne bors
-1 kanál kókusz zsír
-1 liter víz
-1 kiskanál kókusz tejszín
Elkészítés:
A zöldségeket félkarikára vágom. A kanál kókusz zsírt felhevítem és megdinsztelem rajta a zöldségeket.Hozzáadom a feldarabolt fokhagymát, a fűszereket, az átmosott vörös lencsét, a paradicsom levet, feltöltöm a vízzel és beleaprítom a rozmaringot.
Puhára főzöm a zöldségeket, amikor megpuhultak  felét kiveszem és merülő mixerrel pürésítem, majd visszatöltöm a többi leveshez. Hozzáadom a megmosott baby spenótot és még egyet forralok rajta.
Tálaláskor egy kis kókusz tejszínt teszek a tetejére.
Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése