Ennyit kell aludni

2011. április 13., szerda

Komlóleves

Anyósomék nemcsak az unokájukat, hanem az egyszem fiacskájukat is elkényeztetik ami az ételeket illeti.Mivel a férjem a komlót mindenféle formában szereti, így készült neki a szombati ebédre a komlóleves.
Nem én főztem, de azért receptet tudok írni róla. Két marék komlót megpucolunk a kemény szárától, egy szűrőbe tesszük és fövő vízzel leforázzuk. Eközben felforraljuk a vízet, teszünk bele apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a lecsepegtetett komlót, sózzuk, borsózzuk ízlés szerint. Mikor megpuhult készítünk neki egy világos rántást, teszünk bele pirospaprikát, és megízesítjük egy kicsi ecettel.Tejföllel tálaljuk.Nagyon finom, az íze a zöldbableveséhez hasonlít.

7 megjegyzés:

 1. Nahát, erről még soha nem hallottam, hogy levest is lehet a komlóból, nem csak a sört. Én a csalánlevest szerettem volna kipróbálni, azt olvastam blogokon, hogy hasonló a spenót ízéhez,meg hogy finom, na gondoltam körülnézek a kertben,tavaly volt egy csomó, nem győztük írtani, nos a férjem az összes csalántövet kipucolta, mikor meghallotta mit szeretnék főzni, nehogy megfőzzem és megkért, hogy mindent már ne próbáljak ki, maradjunk a jól bevált leveseknél. Na ennyit az újításokról, hiába próbálok "kreatív" lenni:-)))))

  VálaszTörlés
 2. Hát ez elég ismerős nálam is, mert nem igazán díjazzák az újításaimat, ha nem húsról vagy krumpliról van szó.

  VálaszTörlés
 3. Mi is szoktunk komlós paszuly levest főzni, szemes paszulyból. Nagyon finom.

  VálaszTörlés
 4. Nekem is érdekesség ez a dolog, és biztosan butaságot fogok kérdezni, de hol lehet komlót venni?Kipróbálnám szívesen.

  VálaszTörlés
 5. Nálunk itt Erdélyben a piacon árulják.

  VálaszTörlés
 6. jaj, de klassz! ha sikerülne komlót venni itt,Vajdaságban, kipróbálnám. hátha, hisz itt is vannak sörgyárak, s a komló alapanyag.

  VálaszTörlés
 7. De érdekes recept! Szerintem Erdélyben sok olyan dolog van még, amiről nemigen tudunk itt Mo-on. Most pl., hogy komlóból is lehet levest főzni.

  VálaszTörlés