2011. szeptember 7., szerda
Szilvás lepény
Az egyetlen valamirevaló szilvafánk nem adott bőséges termést az idén, de annál finomabb lett rajta a szilva.
Lekvárnak kevés lett volna, így megettük csak úgy nyersen, meg készítettem egy nagyon finom lepényt belőle.
Hozzávalók:
1 csésze cukor
1 csésze tej
2 csésze liszt
1 tojás
1 sütőpor
1 kávéskanál vanília kivonat
1 dl olaj
1 csipet só
1 kg szilva,barnacukor,fahéj
A szilvát megmostam, kimagoztam. A tojást elkevertem a cukorral, a vaníliával, hozzáadtam a tejet, olajat,majd összekevertem a sütőporos liszttel.Kikent ,lisztezett formába öntöttem, a tetejét kiraktam a félbe vágott szilvákkal, meghintettem barnacukorral és fahéjjal.190 fokon 35 percet sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta. :)))
VálaszTörlésNagyon guszta, biztos nagyon finom! Nagyon szeretem a szilvát !
VálaszTörlésNagyon szép lett.
VálaszTörlés... és finom! :)
VálaszTörlésSzeretem az ilyen gyorsan elkészíthető, bármilyen alkalomra tökéletes sütiket!
VálaszTörlésEl is hiszem, hogy nagyon finom volt! :)
Én is sütöttem már az idén szilváslepényt, hasonló recepttel mint a tied. Nem lehet megunni. Az idén szerintem is nagyon finom volt a szilva, már ami nem potyogott le. Jól néz ki a sütid:):)
VálaszTörlés