2011. szeptember 6., kedd
Paradicsomleves és tökfőzelék
A paradicsomlevest nem igazán szeretem, de ezt a változatot bármikor megenném.Készítettem egy vékony rántást egy kis olajból és lisztből, feltöltöttem friss paradicsomlével.Ami különleges volt az a fűszerezés volt.A szokásos hagyma, zellerlevél, cukor helyett bazsalikomot, fokhagymát és feketeborsot, valamint egy kis só adtam hozzá, majd készre főztem.Tálaláskor fokhagymás-sajtos pirítóst és bazsalikomlevelet adtam hozzá.
A tökfőzeléket mindketten imádjuk a férjemmel.A tököt legyalultam, lesóztam és állni hagytam.Közben apróra vágtam egy vöröshagymát, kevés olajon megdinszteltem.Hozzáadtam a kinyomkodott tököt,friss kaprot adtam hozzá, és összefőztem.Mikor megpuhult főzőtejszínt tettem bele, még egyet forraltam rajta, és kész volt.Tükörtojással és friss kenyérrel tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finomat főztél a családnak ! Tökfőzeléket már én is szívesen ennék, régen csináltam!
VálaszTörlésA két kedvencemet főzted :))
VálaszTörlés