Vasárnap meglátogattuk a szüleimet Kézdivásárhelyen.Édesanyámnak nagy eprese van,így belevetettem magam,és leszedtem az éretteket.A tegnap befőztem egy adagot.
Hozzávalók:
1,5 kg eper
525 gram cukor
1,5 tasak Gelfix 3:1 ben.
Az epret megmostam, kicsumáztam,és darabora vágtam. A cukrot és a Gelfixet összekevertem, hozzáadtam z eperhez és odatettem főni.Miután felfőtt hagytam rotyogni olyan 5 percet, majd a forró lekvárt sterilizált üvegekbe töltöttem.Lezártam, majd fejre állítottam őket úgy 15 percre, azután irány a kamrapolc.
Én is így készítem, és milyen finom, igaz????
VálaszTörlésÉn most készítettem először ebben a formában, de nagyon tetszik.
VálaszTörlésDe jó Neked, finomabb is a kerti mint amit a piacon veszünk..sajna az idén nem is volt szép eper.
VálaszTörlésIgy igaz,én is vettem egy kilót a piacon, de az nem volt ilyen jóízű.Azóta már nálam is beérett egy adagra való, és el is készítettem.
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet, sajnos én nem főztem eperdzsemet az idén.
VálaszTörlésJöhetünk enni nem???????? kenyeret hozunk!!!:):):)
VálaszTörlés