A Húsvéti kalácsom elég pocsékul sikerült,ezért gyorsan kellet sütnöm egyet.Hét mit mondjak, kinézetre ez sem lélegzetállító, de az íze az valami isteni.Nekem minden kaláccsal az volt a bajom, hogy nem elég édes.Most egy kanál cukorral többet tettem bele, és így már jó lett.
Hozzávalók:
1 deci tejszín
1 deci tej
5 dkg vaj
1 tojás
1 mandarin reszelt héja
35deka liszt
2 dkg élesztő
1 kis mandula aroma
1 kiskanál rum
egy marék mazsola-aszalt barack
Az összes összetevőt, a mazsola-barack kombináción kívül betettem a kenyérsütőgép üstjébe, megdagasztattam,majd meleg helyen duplájára kelesztettem.Kinyújtottam, megszórtam mazsolával, apróra
vágott aszalt barackkal és csoki pasztillával.Feltekertem mint a bejglit, sütőpapíros kalácssütő formába tettem, és még egy fél óráig kelesztettem.Lekentem a tetejét tojássárga és tej keverékével,majd 190 fokon légkeveréssel 35 percet sütöttem.
Ezer bocsánat, olyan rég voltam itt!
VálaszTörlésNagyon jó a recept, látszik a kalácson is, hohy sikerült.
Én szégyen , de még mindig veszem a kalácsot.
Nincs gépem még és nehéz a dagasztás.
A textúrája nagyon jól néz ki pedig :-)
VálaszTörlésJól sikerült,guszta!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, valóban finomra sikerült.Juci, amíg nem volt gépem, én sem sütöttem kalácsot, mert nem tudtam kézzel szépen megdagasztani.Érdemes befektetni, mert nagyon megkönnyíti a munkádat.
VálaszTörlés