Ennyit kell aludni

2011. május 16., hétfő

Brokkolis egytál

Szombaton Anyósoméknál ebédeltünk, mint 26 éve minden szombaton.Gulyásleves volt palacsintával.A levesből csomagoltak nekünk is vasárnapra, így csak a második fogást kellett kitalálnom.Mivel a gulyásleves már magában is laktató, ezért egy könnyebb másodikra gondoltam.Volt egy szép fej brokkolim, krumplim, tehát ez lett az ebédünk.
Megfőztem 3 krumplit héjában, a brokkolit rózsáira szedtem és sós vízben 5 perc alatt előfőztem.Készítettem egy adag besamell mártást vajból, lisztből és tejből, ízesítettem sóval, borssal és egy kis szerecsendióval, majd beletettem úgy 10 dekányi reszelt füstölt sajtot.A krumplit meghámoztam, karikára vágtam, a brokkolit leszűrtem, és felvágtam karikára egy paradicsomot.A besamell mártást egy hőálló edény aljára öntöttem, felváltva belehelyeztem a krumpli karikákat és a brokkoli rózsákat.A felkarikázott paradicsomot a tetejére tettem, és megszórtam reszelt sajttal.200 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütöttem.
A gulyásleves nem az én receptem, de azért felteszem a képet, hogy teljes legyen a menü.
Sütés előtt:
És utána:


4 megjegyzés:

  1. Szeretem a brokkolit, szívesen meg kóstolnám, guszta....

    VálaszTörlés
  2. Nagyon bírom a brokkolit és a belőle készült finomságokat, ez a rakott is tetszik! Finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Hű-ha ez aztán finom lehetett !

    VálaszTörlés