2011. április 6., szerda
Töltött káposzta és karalábé
Volt négy darab gyönyörű karalábém és szinte egy kiló darálthúsom.Akkor csináljunk töltöttkaralábét, mert az nagyon finom.Igenám de sok a hús és a fiam nem is szereti a karalábét.Igy lett egy nagy adag töltöttkáposzta és egy kevéske töltöttkaralábé. A töltelék ugyanaz csak a héja változik.
Hozzávalók:
Kb.1 kiló darálthús,15 dkg rizs, egy nagy fej hagyma,egy szelet füstöltszalonna,egy kicsi olaj, pirospaprika,só,bors, valamint egy fej savanyú káposzta és 4 fej karalábé.
A füstöltszalonnát felaprítjuk és egy kevés olajon megolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, megdinszteljük.
Amikor üveges rászórjuk a pirospaprikát.Összevegyítjük a darálthúst a rizset a pirospaprikás dinsztelt hagymát, majd ízesíjük izlés szerint.Megtöltjük a káposztaleveleket és a kivájt karalábékat.A káposztát en kuktában főztem kb.45 percig.A karalábé kivájt részét egy pici olajon megfonnyasztottam majd rátettem a megtöltötteket és keszre főztem.Mikor megpuhultak, egy kicsit kivettem belőle és botmixerrel pürésitettem,
főzőtejszínnel besürítettem.
Egy adag tarhonyalevessel elötte fejedelmi ebéd volt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Imádom, karalábét pont most valamikor szeretnék készíteni :)
VálaszTörlésJaj, én is nagyon szeretem, valamelyik nap akarok én is töltött karalábét készíteni, jó tejszínesen, ez a jó a tavaszban, hogy jönnek ezek a könnyű kis finomságok:-))))
VálaszTörlésezt a karalábét kipróbálom!
VálaszTörlésSzeretem karalábét minden formában: levesnek, töltve, főzelékként. Nagyon finom!
VálaszTörlésMost, hogy láttam nálad ,nagyon megkivántam!