2011. november 16., szerda
Fokhagymás pogácsa
Szóval az úgy van, hogy nálunk a fokhagymának előkelő helye van a konyhában.Ha lehetne mindenbe bele kéne tegyem a férjem szerint.Vasárnap pogácsára fájt a fogunk,hát nem volt kérdéses hogy milyet készítek.
Hozzávalók:
2 dl tej,2 dl tejföl,15 dkg margarin, 1 tojás sárgája,40 dkg liszt,2 kávés kanál só,bors ízlés szerint,5 gerezd tört fokhagyma,2,5 dkg élesztő, a tetejére 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt.
Minden hozzávalót a kenyérsütő gép üstjébe helyeztem, és megdagasztattam, utána kelesztő tálban duplájára kelesztettem. Körülbelül 1 cm vastagra kinyújtottam, berácsoztam a tetejét, lekentem a felvert tojássárgával,megszórtam reszelt sajttal, majd 190 fokon 25 perc alatt megsütöttem.Azt hiszem nem kell mondanom milyen illat terjengett a konyhában sütés alatt, alig bírtuk kivárni amíg meghűlt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nálunk is nagy keletje van a pogácsáknak, de fokhagymásat még nem készítettem. Kipróbálandó:)
VálaszTörlésCsatlakozom:) Én is ki fogom próbálni fokhagymásan:) Rossz nem lehet, ha valaki szereti a fokhagymát:)
VálaszTörlésSzeretjük mi is a fokhagymát, de ennek valóban jó illata lehetett attól a mennyiségről! Nagyon egészséges a fokhagyma!
VálaszTörlésCsatlakozom az ellőttem szólókhoz:))Ha tehetném elvennék a tányérról egy pogácsát,annyira guszták!
VálaszTörlésA fokhagymás az csak jó lehet, a pogácsa ia szintén , tehát ez a fokhagymás pogácsa tuti nambervan :D
VálaszTörlés