2012. július 12., csütörtök
Kapros majonézes töksaláta
Folyamatosan érik a tök a kertben, ezért most egy darabig tökben utazom.Tökfőzeléket,rántott tököt már többször készítettem, gondoltam egy kicsit változtatni kéne, így született meg ez a finom saláta.
A zsenge főzőtököt meghámoztam,vékony szeletekre vágtam, majd megpároltam. Amíg párolódott elkészítettem a majonézet egy tojásból egy kevés mustárral, ízesítettem sóval, borssal,citromlével egy kevés porcukorral,egy csokor felaprított kaporral, majd belekavartam egy nagy kanál tejfölt.Egy vöröshagymát félszeletekre vágtam,hozzáadtam a megpárolt,kihűlt tökhöz, majd az egészet összekevertem a majonézzel. Finom magos bucival tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom ételt készítettél! De jó annak aki csak kimegy a kertjébe és csak leszedi a megérett zöldséget, gyümölcsöt!:-) Guszta!
VálaszTörlésFő a változatosság, ötletes, és nagyon finom lehet. Nálunk is a telken tök és cukkini őrület van, csak ritkán kerül ide fel hozzám.Az allergiám miatt nem tudok lejárni.:(
VálaszTörlésÉva, valóban jó dolog kimenni a kertbe és behozni a friss zöldséget,jobban is esik az étel ha sajátodból készíted.
VálaszTörlésTücsi,én sem igazán tudok sokat foglalkozni a kerttel, nekem kiütésem van a paradicsom és ay uborka levelétől.