Ennyit kell aludni

2011. április 8., péntek

Pizza és sajtkrémes mártogató


Valamelyik este a fiuk pizzát kívántak.Na most már nálunk még az is kétféle kell legyen, mivel a fiam semmiféle zöldséget nem tűr meg rajta, a férjemnek pedig minimum hagymát kell rátennem.Nem nagy zöldségevő Ő sem, de a pizzát úgy szereti, ha van még rajta valami a sonkán és a sajton kívül.
Hozzávalók:
2 dl tej,2 dl víz,40 dkg finomliszt,1 kk kanál cukor,1,5 kk só, egy tasak porélesztő,oregáno.A tetejére sonka, ketchup,sajt,hagyma.
Elkészítés:Minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe helyezek, és elindítom a dagasztó programot.Miután megkelt egy kicsit átgyúrom és kettéveszem.Kinyújtom, sütőlemezre helyezem és megkenem ketchuppal, megpakolom sonkával, hagymával és sajttal. 200 C fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütöm.
A sajtkrémes mártogató az én vacsorám volt, mivel én most megpróbálok lefaragni ugy 20 kilócskát a nem kis súlyomból, és este nem eszem semmiféle lisztes dolgot.Nagyon egyszerű elkészíteni. Volt már előre beízesített házi krémsajtom (őrölt kömény,erős paprikakrém,só,bors,fokhagymapor), ehhez adtam egy kis yoghurtot.Kis tálkába szedtem és uborkával mártogattam.
Mindenki nagyon meg volt elégedve a saját részével.Mondjuk én azért egy kicsi pizzát ettem volna, de nagyon erős voltam.

1 megjegyzés:

  1. Gratula, hogy kibírtad pizzakóstolás nélkül! Csak így tovább, ha ilyen nagy célt akarsz elérni!! :)

    VálaszTörlés