Hozzávalók:
6 tojás,6 kanál barnacukor,25 dkg túró,6 dkg méz,15 deka őrölt mandula,15 dkg liszt, 1 cs. sütőpor,egy citrom lereszelt héja,egy kiskanál vanília aroma,12 dkg vaj,50 dkg kimagolt meggy.
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, mézzel,citromhéjjal, vaníliával, hozzáadom a túrót,a sütőporral és mandulával elkevert lisztet, majd végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.Kivajazott,kilisztezett tortaformába öntöm, elsimítom a tetejét és rászórom a meggyet.180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütöm.
Lehet díszíteni tejszínhabbal a tetejét, de nekem nem volt rá szükségem,mert szeretem érezni a meggy valódi ízét.

Juj, ez is nagyon fincsi lehetett, istenien néz ki, milyen jó hogy sok most a gyümölcs, lehet sütni ezeket a jó kis sütiket:-))))
VálaszTörlésNagyon guszta lett, ezen aztán van gyümölcs bőven!
VálaszTörlésNagyon finom lehet.
VálaszTörlésImádom ami meggyes. A tortád gyönyörű, és tele van meggyel:))Mentem.Köszönöm:)
VálaszTörlés