Ennyit kell aludni

2011. július 3., vasárnap

Muszaka

Régóta szerettem volna muszakát készíteni, de nem volt egy igazán jó receptem hozzá.Most rátaláltam az igazira Gabojszánál.Igazi finom, zamatos muszaka készült ezzel a recepttel.
Hozzávalók:
2-3 közepes méretű padlizsán, 60 dkg darált hús, egy doboz hámozott paradicsom konzerv,2 jó nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,só, frissen őrőlt bors, oregano, fahéj,  kb. 1 dl vörösbor,reszelt sajt.
Egy nagy fej hagymát apróra vágunk,megdinszteljük egy kevés olajban, majd rátesszük a darált húst.Egy kicsit megpirítjuk , majd feltöltjük a vörösborral, ízesítjük a fűszerekkel, és puhára pároljuk.Egy másik lábosban a második fej hagymát dinszteljük meg,majd hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot. Izesítjük sóval, borssal, és egy kávéskanál cukorral, és 10 percig rotyogtatjuk.
A padlizsánokat kb. félcentis karikákra vágjuk, sózzuk, borsózzuk, egy kicsi olajjal lekenjük, majd sütőlemezre téve őket, 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Egy magasabb falú kerámia tálat kivajazunk, lerakunk egy réteg padlizsánt, ráhelyezzük a darálthúst, nyakon öntjük a paradicsommal, majd befedjük a második adag padlizsánnal.A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd 190 fokos sütőben kb.30 percet sütjük.Finom friss házikenyérrel tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Próbáld ki az én változatomat is! :) Ez gyergyói örmény recept: http://fakanalforgato.blogspot.com/2009/10/padlizsanos-muszaka-gyergyoi-ormeny.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Csak látványra tudom megítélni, mivel még nem ettem ilyen ételt!

    VálaszTörlés
  3. Ez is egy finom recept, milyen sokféle muszakával találkoztam már.

    VálaszTörlés