Ennyit kell aludni

2011. szeptember 14., szerda

Diós-almás sütemény


Nem tudom miért, de a süteményeim ízre csodálatosak, kinézetre azonban -hát a kép beszél magától is.
Hozzávalók a tésztához:
2 deci tejszín
40 deka liszt
1 tojás sárga
2,5 deka élesztő
pici só
1 kávéskanál vanília aroma
3 kanál cukor
Hozzávalók a krémhez:
15 deka darált dió
barack dzsem ízlés szerinti mennyiségben
alma
Az összes hozzávalót a kenyérsütő gépbe tettem és megdagasztottam. Amíg kelt a tésztám, megtörtem és ledaráltam a diót, és összekevertem a barackdzsemmel. Meghámoztam és felszeleteltem az almát.A megkelt tésztát ketté osztottam, úgy hogy az egyik darab nagobb legyen.A nagyobbik darabot lisztezett deszkán fél centi vastagságú téglalappá nyújtottam, sütőpapíros tepsibe helyeztem, megkentem a diós barackdzsemmel, ráhelyeztem az almaszeleteket. A kisebb darabból vékonyabb rudakat nyújtottam, és rács formában ráhelyeztem az almákra.Egy felvert tojással lekentem, 190 fokos sütőben kb.35-40 percig sütöttem.

10 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jól mutat, biztos finom is volt.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is nagyon guszta, szép a színe, nincs okod panaszra.

    VálaszTörlés
  3. Szeretek mindent ami diós, és ez a diós-almás süti is nagyon finom lehet!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Nincs semmi gond a kinézettel, nagyon guszta! Ami lényeges biztos nagyon finom is !

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen a bátorító üzeneteket.

    VálaszTörlés
  6. Légyszíves , nézz be hozzám, szeretnék díjat adni neked!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon érdekes süti, és guszta!

    VálaszTörlés
  8. Tetszik! Biztosan nagyon finom is. :)))

    VálaszTörlés
  9. Finom sütemény! Ha szeletet fotóznál, az máris úgy nézne ki, mintha engem kínálnál vele :) és el is fogadnám, csak jó nagy legyen!

    VálaszTörlés
  10. Jól néz ki!Finomnak ígérkezik!

    VálaszTörlés