Hozzávalók:
2,8-3 dl víz
2 kanál olaj
1 kanál ecet
35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2 kiskanál só
2 kiskanál barnacukor
1 kiskanál őrölt kömény
zabpehely,lenmag,szezámmag,napraforgómag tetszés szerinti mennyiségben
2,5 dkg élesztő
Mindent beletettem a kenyérsütő gépembe, megdagasztattam,kivettem, megkelesztettem,formáztam,és egy kalácssütő formába helyeztem.Még egyszer kelesztettem, bevagdostam a tetejét, megpermeteztem egy kis vízzel, majd az egészet egy nagy sütőzacskóba tettem.Meglyuggattam a tetejét, majd 200 fokos sütőben 45 percig sütöttem.
Egy nagyon finom, tömör kenyér lett a végeredmény, amit mindenkinek csak ajánlani tudok.Főleg a fogyókúrázóknak nagyon jó, mert 2 kis szeletnél nem lehet többet megenni, annyira laktató.
Később fotót is mellékelek hozzá, most nincs kéznél a gépem.

Judit, nem elírás a víz mennyiség? Még soha nem használtam tönköly lisztet, ezek szerint nem kell félni tőle. Oké!! Jó magas szép kenyered lett:)
VálaszTörlésTücsi igazad van, ez így túl sok 2,8-3 deci vizet kell tenni hozzá.Köszönöm az észrevételt.
VálaszTörlés