Ennyit kell aludni

2011. október 11., kedd

Tepsis fasírt sárgarépás zöldborsóval


A fasírtot nálunk mindenki szereti,így kb.2 hetente valamilyen formában elkészítem.Most nem volt időm hosszabb ideig a tűzhely mellett álldogálni, amíg megsülnek a fasírtok, így ezt az egyszerűbb változatot választottam.
Hozzávalók a fasírthoz:
75 dkg darált sertés hús, 2 cikk fokhagyma,2 szelet kenyér, só, bors, 1 nagy tojás.A kenyeret tejbe áztattam, összekevertem a darált hússal,a fokhagymával, tojással, sóval, borssal, jól kidolgoztam,majd sütőpapíros kalácsformába téve 190 fokon kb.1 óra alatt  készre sütöttem.Miután meghűlt felszeleteltem.
A körethez megdinszteltem olajon a fagyasztott sárgarépás zöldborsót, sóztam, borsóztam, egy kis ág friss kakukkfüvet tettem hozzá, majd miután megpuhult felöntöttem egy kis főzőtejszínnel.

3 megjegyzés:

  1. Guszta, nagyon finom lehet! Szoktam én is tepsiben sütni sokkal egyszerűbb!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretjük a fasírtot, szerintem nem lehet megunni:))Képet nem látok róla, így arról nem tudok nyilatkozni, sajnos:(

    VálaszTörlés
  3. Mi is nagyon szeretjük, így még nem próbáltam.

    VálaszTörlés