Még soha nem használtam póré hagymát, így ideje volt kipróbálnom.Vettem egy szép példányt,hazavittem, és csak nézegettem, mit is készítsek belőle.Az internet aztán a segítségemre sietett és a sok recept közül az Edó póré hagyma krémlevesére esett a választásom, amit kissé módosítottam.
Hozzávalók:
1 jó nagy szál póré hagyma,10-2 cikk fokhagyma,1 kisebb krumpli,olaj, só, bors,tejszín,három kocka krémsajt.
A póréhagymának a zöld szárát, valamint a kemény fejrészét levágtam, a többi részét nagyon alaposan megmostam,. majd 1 centis karikákra vágtam.Az fokhagymát apróra vágtam, a krumplit hámozás után kis kockákra daraboltam. Felhevítettem az olajat, beletettem a karikára vágott pórét és a fokhagymát és megdinszteltem, beletettem a krumplit is, felöntöttem vízzel, sóztam, borsóztam, majd puhára főztem. Amikor megpuhult, hozzáöntöttem a tejszínt beletettem a kockasajtot,és botmixerrel pürésítettem.
Pirított barna kenyérrel tálaltam.
Finomat főztél. Gondolom ezentúl máskor is fogod a póréhagymát használni. A zöld szárat miért nem használtad fel? Ha megnézed legutolsó bejegyzésemet,
VálaszTörléshttp://eshobbychef.blogspot.com/2012/03/veres-hurka-lila-hagymas-szalonnas.html
akkor láthatod, hogy az is felhasználásra került.
Legközelebb nyugodtan használd, persze csak akkor, ha szép zöld.
Örülök, hogy ismét láthattam, olvashattam egy újabb bejegyzésedet. A levesed guszta, szépen tálaltad, finom lehetett. A póréhagyma zöld szárát én is fel szoktam használni, szinte egészen a csücskéig :)
VálaszTörlésFinom a levesed. Én is szoktam készíteni, de én is felhasználom a póréhagyma zöldjét, persze ha friss.
VálaszTörlésnézz be hozzám
VálaszTörlésnagyon tetszik
VálaszTörlés