2012. szeptember 28., péntek
Tarhonyás lecsó
Az idén elég sokszor készítettem lecsót, mert gyors és finom ebéd vagy vacsora. Legtöbbször rizzsel készítem, most úgy döntöttem megpróbálom tarhonyával, lássuk mit szól a család. Nem csalódtam, ízlett nekik,nekem talán még jobban is mint a rizses változat.Nem volt sok paradicsomom otthon, mert ez még a nyár elején készült, amikor még nem érett nálunk a kertben.De így is finom lett.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma, 2 darab húsos zöldpaprika, 1 cikk fokhagyma, egy kevés erőspaprika krém,maradék préselt sonka, kb. 20 dkg tarhonya,olaj,só,bors.
A hagymát , fokhagymát megpucoltam, szeletekre vágtam,a paprikát is nagyobbra daraboltam, a paradicsomot lehéjjaztam és szintén nagyobb darabokra vágtam.
Az olajon megfuttattam a hagymát, hozzáadtam a fokhagymát, majd a zöldpaprikát. Egy kicsit pároltam együtt, majd hozzáadtam a paradicsomot és a felszeletelt sonkát is.Sóztam, borsóztam, hozzáadtam a paprikakrémet és roppanósra pároltam a zöldségeket.Végül belekerült az előzőleg megfőzött tarhonya is.
Tejföllel és egy kis zöldpetrezselyemmel tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta! Imádom tarhonyával a lecsót, meg úgy általában is !
VálaszTörlésImádom a lecsós ételeket. Tarhonyával szerintem is finomabb, mint rizzsel:)
VálaszTörlés