Ennyit kell aludni

2012. szeptember 28., péntek

Tarhonyás lecsó


Az idén elég sokszor készítettem lecsót, mert gyors és finom ebéd vagy vacsora. Legtöbbször rizzsel készítem, most úgy döntöttem megpróbálom tarhonyával, lássuk mit szól a család. Nem csalódtam, ízlett nekik,nekem talán még jobban is mint a rizses változat.Nem volt sok paradicsomom otthon, mert ez még a nyár elején készült, amikor még nem érett nálunk a kertben.De így is finom lett.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma, 2 darab húsos zöldpaprika, 1 cikk fokhagyma, egy kevés erőspaprika krém,maradék préselt sonka, kb. 20 dkg tarhonya,olaj,só,bors.
A hagymát , fokhagymát megpucoltam, szeletekre vágtam,a paprikát is nagyobbra daraboltam, a paradicsomot lehéjjaztam és szintén nagyobb darabokra vágtam.
Az olajon megfuttattam a hagymát, hozzáadtam a fokhagymát, majd a zöldpaprikát. Egy kicsit pároltam együtt, majd hozzáadtam a paradicsomot és a felszeletelt sonkát is.Sóztam, borsóztam, hozzáadtam a paprikakrémet és roppanósra pároltam a zöldségeket.Végül belekerült  az előzőleg megfőzött tarhonya is.
Tejföllel és egy kis zöldpetrezselyemmel tálaltam.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Imádom tarhonyával a lecsót, meg úgy általában is !

    VálaszTörlés
  2. Imádom a lecsós ételeket. Tarhonyával szerintem is finomabb, mint rizzsel:)

    VálaszTörlés