Ennyit kell aludni

2013. július 29., hétfő

Bazsalikomos-gombás csirke


A recept nem saját, egy amerikában élő olasz lánytól van.
Hozzávalók 2 személyre:
4 db. csirkecomb,egy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy piros kaliforniai paprika,25 deka csiperkegomba,1,4 liter paradicsomlé,egy kis erős paprikakrém, 1 deci vörösbor,5-6 levél bazsalikom, só, bors, egy kis cukor, olivaolaj.
A csirkecombokat sózom borsózom,felszeletelem a hagymát, a paprikát ( olyan falatnyi darabokra), a gombát megpucolom, negyedelem.
Az olajat felhevítem majd a combokat átsütöm egy kicsit, éppen annyi ideig, amíg egy kis színt kapnak. Kiveszem a combokat az olajból és beleteszem a hagymát és a paprikát, dinsztelem úgy kb.4-5 percig, majd hozzáadom az áttört fokhagymát és a gombát. 7-8 perc után feltöltöm a vörösborral,lefedem és 10 percig párolom.Hozzáadom a paradicsomlevet, a csipőspaprika krémet és a bazsalikom leveleket. Izesítem sóval, borssal és egy cseppnyi cukorral, majd lefedve főzöm legalább 45 percig.
Friss olivás ciabattaval,és még egy kis bazsalikommal tálalom.


6 megjegyzés:

  1. De nagyon guszta! Kedvemrevaló lenne, nagyon szeretem a gombás és paradicsomos tésztákat , ha még kicsi husi is van benne akkor már szuper finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Finom lehetett, szép gusztán tálaltad! A kenyered is "ennivalóan" jól néz ki :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Judit, ugye a csirkecombot is vissza kell tenni a paradicsomlével együtt arra a 45 percre?

    VálaszTörlés
  4. Valóban elfelejtettem beÍrni, hogy a csdrkecombokat visszatesszük a paradicsomos szoszba.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, a hétvégén bekerül a fazekamba!

    VálaszTörlés
  6. Judit Kedves, ha elfogadod, játékra szeretnélek invitálni, nézz be hozzám légyszíves! :)

    VálaszTörlés