Ennyit kell aludni

2011. április 17., vasárnap

Túrós kuglóf

Nagyon régóta készülök kuglófot sütni, de nem volt bátorságom hozzá, mert sokaknak nem igazán sikerül.Ma megpróbáltam, és azt mondom, mindenki bátran fogjon hozzá, mert nem ördöngös dolog.A lényeg szerintem a sütési hőmérsékletben van. Nem szabad magas hőfokon sütni.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg liszt
25 dkg túró
15 dkg cukor
2 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1/5 dl narancslé
1 citrom lereszelt héja és leve
1 marék aszalt sárgabarack
kevés mandulaforgács
egy maréknyi csokilencse
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom, hozzáadom a két tojást, a túrót,a sütőporral elkevert lisztet,a citromhéját és levét, a narancslevet, valamint a mandulát, a csokit és a rumba áztatott , feldarabolt sárgabarackot.Kivajazott kuglóf formába simítom és 170 fokon 40 perc alatt készre sütöm.Miután kihűlt,kiborítom a formából, és megkenem a tetejét olvasztott csokoládéval.
Jó étvágyat mindenkinek hozzá.

4 megjegyzés:

  1. remek, veszek kuglófsütőt, má régen tervezem és megpróbálom, mert ez klassznak néz ki

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki. Igazi remekmű.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm,valóban jól sikerült, ahhoz képest hogy az első kuglófom.

    VálaszTörlés