Nálunk a rozskenyeret csak én eszem, mivel a fiuk határozottan elzárkoznak mindentől, ami nem fehérlisztből készül.Amikor rozsos kenyeret sütök, eleresztem a fantáziámat,és feltuningolom a kenyeret mindenféle zöldfűszerrel mert én nagyon szeretem őket.
Hozzávalók:
3 dl víz
25 dkg teljeskiörlésű rozsliszt
25 dkg kenyérliszt
1 evőkanál barnacukor vagy méz
2 kiskanál só
1 kiskanál őrölt kömény
1 tasak szárított élesztő
tetszés szerint zöldfűszerek ( kapor, oregáno,kakkukfű )
egy maréknyi napraforgómag
Mindent behelyezünk a kenyérsütőgép üstjébe és elindítjuk a dagasztó programot. Miután kész van kivesszük az üstből formára igazítjuk, és még egyszer kelesztjük kb.1 órát.A tetejét bemetszük, bepermetezzük vízzel, szórunk rá tetszőlegesen len vagy szezámmagot, és 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat !
Nagyon szépen sikerült a kenyér!
VálaszTörlésKedves Judit,nagyon szép a kenyér!!!
VálaszTörlésMár gondolatban eljutottam odáig,hogy majd sütök.
Köszönöm,hogy jöttél!!!
Szia!
VálaszTörlésMint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu
Szép lett ez a kenyér
VálaszTörlés