Ennyit kell aludni

2011. május 11., szerda

Gyros házilag

Na én jól eltüntem, de mentségemre legyen, hogy nem igazán főztem.A fiam elutazott külföldre dolgozni,mi a férjemmel a munkahelyemen ebédelünk.Estére már nincs se erőm se kedvem kettőnkért valami bonyolultabb ételt készíteni.Ettünk azért otthon is, de csak egyszerű könnyű vacsorákat.Az este gyros-ra támadt kedvünk.
Csirke gyrost készítettem. Egy csirkemellet vékony csíkokra vágtam, készítettem egy pácot kakukkfűből,sóból,borsból,pirospaprikából és fokhagymaporból.Ezt a pácot összekevertem egy jó kanál olajjal,beletettem a húst, és hagytam benne érlelődni egy napot.Forró olajban kisütöttem a csirkecsíkokat,majd tortilla lapra tettem, adtam hozzá szeletelt piros retket,uborkát, hagymát,piros kápiapaprikát.Megszórtam egy kis reszelt sajttal,és ment a sütőbe kb.5 percre. Tzatziki szósszal tálaltam.
Nem eredeti gyros, mert olyant csak Görögországban ettem, de nagyon finom, sokkal jobb mint amit a gyorséttermekben adnak.

6 megjegyzés:

  1. Guszta, biztos nagyon finom csirke hússal!
    Gyerekek egyszer hoztak már nekem hogy kóstoljam meg, nem nyerte el a tetszésemet. De azért a házilag készített biztosan finomabb.

    VálaszTörlés
  2. Én is kérek, nagyon szeretem, ki is próbálom.

    VálaszTörlés
  3. Szia, nagyon jól néz ki!
    A tortillát is Te sütötted hozzá? Én még soha nem készítettem gyros-t, pedig a lányom nagyon szereti. A tiéd olyan guszta, hogy szívesen kipróbálnám én is egyszer.

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.A fűszerezést én is úgy olvastam valahol, de már nem tudom hol.Katalin, a tortillát nem én sütöttem, addig még nem merészkedtem el.Majd legközelebb.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta...
    Judit! Én már készítettem tortilla lapot otthon, hidd el nem nehéz! Nálam meg is találod fázisokkal!;)(http://naploszeruseg.blogspot.com/search/label/tortilla) pusz

    VálaszTörlés
  6. kösz az ötletet, régi vágyam volt a gyrosz!

    VálaszTörlés