Ennyit kell aludni

2011. szeptember 8., csütörtök

Fejtettbab leves


Ez a recept még a nyarat idézi, mármint nekem, mert még a nyáron készült.Igyekeztem egyszerűen elkészíthető ételeket főzni, mert nem volt időm a konyhában forgolódni. Amire szükségem volt az 1 liternyi fejtettbab,1 fej vöröshagyma,1/2 liter paradicsomlé, zellerszár,sárgarépa, só,bors,egy kevés cukor,olaj és liszt..A megmosott fejtettbabot feltettem főni egy fazékba, hozzáadtam egy fej apróra vágott vöröshagymát,egy szál sárgarépát,zellerzöldet, sót és borsot.Amikor megpuhult a bab,készítettem egy világos rántást, felöntöttem a paradicsomlével,és egy pici cukrot tettem bele.
Friss puha kenyérrel és vöröshagymával tálaltam.

5 megjegyzés:

  1. A fejtettbab leves az egyik legfinomabb leves, amit én csak eltudok nyáron képzelni. A borsóleves kivételt képez, mert az a legfinomabb. Az idei nyáron elmaradt a fejtettbab leves az asztalunkról, de még szerintem lehet késziteni, mert a piacon még lehet kapni. Köszi a jókis ötletet. A levesedet megkivántuk:):):)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretjük mi is ezt a fajta levest! Guszta nagyon! Judit ha megkapod a csomagot légyszíves írjál már üzenetet!

    VálaszTörlés
  3. Gyerekkoromban nem szerettem a zöldbab levest így drága nagymamám olyankor mindig ilyen fejtett bablevest főzött nekem,nagyon szerettem.

    VálaszTörlés
  4. A fejtett bableves nagyon finom, mi is szeretjük. Guszta lett a tiéd, már meg is hozta az étvágyamat, így korán reggel. Én le is szoktam fagyasztani télre egy-két levesnek való babot, majdnem olyan jó úgy is.

    VálaszTörlés
  5. Hát az az igazság, hogy én a bablevesnek csak ezt a formáját szeretem, de azt nagyon, Katalin igazad van télen is éppen olyan finom, mint most.A zöldbablevest én most nem szeretem, gyerekkoromban imádtam.Éva a csomagot még nem kaptam meg, a román postát ismerve, beletelik vagy két hétbe amíg elér hozzám.

    VálaszTörlés