Ennyit kell aludni

2012. október 9., kedd

Bazsalikomos paradicsomleves


Szerintem az a jó a paradicsomlevesben, hogy minden alkalommal másként készíthetjük el. Most egy fokhagymás-bazsalikomos változatot készítettem, ami nagyon elnyerte a családom tetszését.
Hozzávalók: 1 kiló paradicsom,1 fej hagyma,2-3 gerezd fokhagyma,pár levél friss bazsalikom, só, bors,egy kevés liszt és olaj.
A paradicsomot megmostam felkockáztam és odatettem főni,miután megpuhult átpasszíroztam. Az olajból a liszttel egy halvány rántást készítettem, felöntöttem a paradicsomlével, hozzáadtam a hagymát és a fokhagymát, és felforraltam.Főztem kb.15 percet, majd leszűrtem, hozzáadtam az apróra vágott bazsalikom leveleket, sóztam, borsóztam, majd egy kevés cukrot adtam hozzá. A tálaláshoz 2 szelet kenyeret feldaraboltam,sütőpapíros tepsibe tettem, megszórtam szárított bazsalikommal, borsoztam,majd egy kevés reszelt sajtot tettem rá.Bedugtam a forró sütőbe úgy 5 percre, amíg a sajt ráolvadt a kenyérdarabokra.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon kellemes íze lehet a bazsalikomtól! Régebben annyira nem használtam bazsalikomot de mióta kipróbáltam egy tésztás szószhoz nagyon megkedveltem. Legközelebb teszek paradicsomlevesbe is biztos nagyon finom !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki a levesed, és a tányérod is nagyon tetszik!
    A paradicsomlevest én nem nagyon szeretem, de így bazsalikomosan szívesen megkóstolnám a tiédet, mert nagyon guszta :)

    VálaszTörlés
  3. Éva,én is csak vagy 2 éve használom, de azóta mindig díszeleg egy cserépnyi a párkányomon
    Katalin,másként én sem szeretem a paradicsomlevest, de így megeszem én is.

    VálaszTörlés
  4. Én is nagyon szeretem , főleg bazsalikommal:)Különleges ízhatás!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

    VálaszTörlés