Be kell valljam, eddig még nem sütöttem tepertős pogácsát.Nem tudom miért, valahogy soha nem jött össze mostanig.Szombaton szert tettem egy kis tepertőre, gondoltam megpróbálom.
Hozzávalók:
1 dl tej
1 dl tejföl
0,5 dl fehér bor
10 dkg margarin
50 deka liszt
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só
3 dkg élesztő
40 dkg tepertő
őrölt fekete bors
A margarint a liszttel elmorzsoltam,beletettem mindent, kivéve a tepertőt, a kenyérsütő gépbe, megdagasztattam, majd kelesztő tálba téve, duplájára kelesztettem.Kinyújtottam téglalap formára, megkentem az időközben ledarált tepertő felével, sóztam, borsóztam. Összehajtogattam, hagytam félórát pihenni, majd megint kinyújtottam, rákentem a maradék tepertőt, megint hajtogattam.Félóra múlva megint kinyújtottam, meghajtogattam.Kinyújtottam kb.1 ujj vastagságúra, berácsoztam, kiszaggattam, lekentem tojás sárgával, és mehetett is a 220 fokra hevített sütőbe kb.20 percre.
Érdemes volt nekilátnom, mert nagyon finom lett.
Azt elhiszem, hogy finom lett, és gyönyörű is. Nálunk az egyik kedvenc!!
VálaszTörlésNagyon guszta lett! Finom a tepertős pogácsa, de én is olyan ritkán csinálom, nem is tudom hogy miért?
VálaszTörlés