Ennyit kell aludni

2011. november 29., kedd

Tepertős pogácsa


Be kell valljam, eddig még nem sütöttem tepertős pogácsát.Nem tudom miért, valahogy soha nem jött össze mostanig.Szombaton szert tettem egy kis tepertőre, gondoltam megpróbálom.
Hozzávalók:
1 dl tej
1 dl tejföl
0,5 dl fehér bor
10 dkg margarin
50 deka liszt
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só
3 dkg élesztő
40 dkg tepertő
őrölt fekete bors
A margarint a liszttel elmorzsoltam,beletettem mindent, kivéve a tepertőt, a kenyérsütő gépbe, megdagasztattam, majd kelesztő tálba téve, duplájára kelesztettem.Kinyújtottam téglalap formára, megkentem az időközben ledarált tepertő felével, sóztam, borsóztam. Összehajtogattam, hagytam félórát pihenni, majd megint kinyújtottam, rákentem a maradék tepertőt, megint hajtogattam.Félóra múlva megint kinyújtottam, meghajtogattam.Kinyújtottam kb.1 ujj vastagságúra, berácsoztam, kiszaggattam, lekentem tojás sárgával, és mehetett is a 220 fokra hevített sütőbe kb.20 percre.
Érdemes volt nekilátnom, mert nagyon finom lett.

2 megjegyzés:

  1. Azt elhiszem, hogy finom lett, és gyönyörű is. Nálunk az egyik kedvenc!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett! Finom a tepertős pogácsa, de én is olyan ritkán csinálom, nem is tudom hogy miért?

    VálaszTörlés