Ennyit kell aludni

2012. január 15., vasárnap

Párolt káposzta és rántott szója szelet



Ez az étel is akkor készült, amikor a sütőtök levesem, aznap nem kívántam a húst, pedig oroszlán lévén ragadozó vagyok.Néha úgy érzem ennék valami könnyebbet, valami egészségesebbet.
Hozzávalók a káposztához : 1/2 fej édes káposzta, egy kiskanál oliva olaj,só, bors,kapor.
Legyalultam a káposztát, egy kicsit besóztam, és hagytam 10 percet állni. Egy lábosban felhevítettem az olajat beletettem a kicsavart káposztát, majd megdinszteltem, de csak roppanósra. Tetem hozzá egy kis őrölt fekete borsot, és egy kiskanálnyi vágott kaprot.
Hozzávalók a szójaszelethez: 500 g szójaszelet, ételízesítő, liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, és egy kevés olaj.
A szójaszeleteket megfőztem egy kevés ételízesítős vízben, kivettem egy papírtőrlőre, leitattam a vizet róla, majd  szokás szerint bepaníroztam, azzal a különbséggel hogy tettem a morzsához egy kisszezámmagot.Kevés olajban pirosra sütöttem.
Nagyon finom lett, kínáltam a család férfitagjait is, de azt mondták ők inkább maradnak a jól bevált hús mellett.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és egészséges ebédet készítettél! Ami lényeges még, hogy nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, és egészséges is lehet, a szezámmag szépen feldobja! Nem is értem, hogy a férfiak miért nem ezt választották :)

    VálaszTörlés
  3. Éva, valóban nagyon finom lett.
    Katalin, a férfiak inkább húst esznek hússal

    VálaszTörlés
  4. Még soha nem készítettem szójás ételt, úgy hogy elképzelni sem tudom, hogy milyen.De ahogy leírtad, nem lehet rossz:))

    VálaszTörlés