Ennyit kell aludni

2011. július 10., vasárnap

Egres-meggy lekvár

A kertben van három egresbokor.Most érett be, de nem lett sok rajta, így ki kellett találnom valami olyasmit, amibe el tudom használni.Mivel meggyem nagyon sok lett az idén, így erre a vegyes lekvárra esett a választásom.
Hozzávalók:
65 dkg meggy
35 dkg egres
35 dkg cukor
1 csomag Gelfix
A meggyet megmostam, kimagoltam,az egrest megtisztítottam.Összevegyítettem a cukrot a Gelfixel,ráöntöttem a gyümölcsre, majd botturmixal egy kicsit összetörtem.Feltettem főni,majd 10 perc múlva, üvegbe töltöttem, lezártam, és 15 percre fejre állítottam.Onnan irány a kamrapolc.

2 megjegyzés:

  1. Imádom ezt a párosítást! Nagyon finom! Keresztmamám csinált ilyet képes voltam /nem csak én a gyerekek is/ csak semmi nélkül kanalazni annyira finom! Jó volt az ötleted hogy így csináltad! Jól néz ki az új fejléced!

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet ez a párosítás, én még sosem ettem ilyen dzsemet.

    VálaszTörlés