Először is köszöntöm blogom új olvasóját, Gabriellát.
Nálunk ha sütemény készítésről van szó, akkor két táborra oszlik a család.A férfiak a sóst, én inkább az édes sütiket szeretem.Mivel ők vannak többségben, az okos enged politikáját követve sós valami készül.Ez a pogácsa is így készült a tegnap.Az alap recept a fokhagymás pogácsánál megtalálható, csak itt fokhagyma helyett kolbász meg hagyma került bele, meg felvett még vagy 10 dkg lisztet.
Mindent betettem a kenyérsütő gépbe, majd amíg végezte a dolgát, addig megpucoltam egy jó nagy fej vöröshagymát, apróra vágtam, megdinszteltem egy kis olajon, majd beleaprítottam egy szál cérnakolbászt.
Egy kicsit pirítottam így együtt, majd hozzáadtam a tésztához.Mikor megkelt a tészta, kézzel egy kissé kilapítottam, meghajtogattam, majd még egyszer kilapítottam úgy 1,5-2 cm vastagra. Egy pohárral kiszúrtam a pogácsákat, majd lekentem a tetejüket 1 tojás sárgájával, és meghintettem reszelt füstölt sajttal, majd ment a 220 fokos sütőbe 16-18 percre.
Ilyenekre a férjem is jobban mosolyog:))
VálaszTörlésGuszta, nagyon finom lehet a fűszeres alapanyagoktól! Ez egy sörkorcsolyának is beillik! De a napokban magadnak is kedvezzél egy kicsikét!
VálaszTörlésNaa, nálunk is a férfiak erre hajtanak.Mondják is: nem mindig csak az az édesség.Ahogy Éva írta, most te következel. Guszta a pogácsád és egyszerű,a vöröshagyma jó ötlet, mert a fiam fokhagyma mániájától már kész vagyok.:((
VálaszTörlés