Ennyit kell aludni

2011. április 21., csütörtök

Egyszerű saláta

Nagyon szeretem a salátákat.Mindig abból készítem, ami éppen itthon van.Elég egy alma,egy hagyma és egy kevéske sajt.A lényeg az önteten van.A húgomtól tanultam egy nagyszerű öntetet,ami akármilyen egyszerű salátát feldob.Kell bele olaj, ecetes torma, egy kis majonéz,só,bors és egy kicsi zúzott fokhagyma.Mennyiségeket nem írtam, mert mindenki a saját ízlése szerint készíti el.Most egy kicsit gazdagabb salátát készítettem,mert volt itthon paradicsom, paprika és uborka is. Összedaraboltam a paradicsomot, a paprikát, az uborkát és a hagymát, leöntöttem az előre elkészített öntettel, és egy kis zsázsacsírával tálaltam.Nagyon finom lett.

6 megjegyzés:

  1. kérlek, adj tanácsot, hogyan csíráztratsz. próbáltam, kudarcot vallottam.

    VálaszTörlés
  2. Próbáltam én is a csiráztatást, de nem jött össze. Valami kis csírakezdemények lettek, amiknek az íze jó volt, de nem nőttek meg.Ezt a csírát a boltból vettem.

    VálaszTörlés
  3. pedig azt hittem nálad lesz a jó kis zsázsacsíra leírása.
    amúgy milyen maggal próbálkoztál?

    VálaszTörlés
  4. Üzletben vettem zsázsamagot,a tavaly ültettem cserépbe, az jó is lett. A csíráztatást egy lapos edényben végeztem,tettem bele konyhai papírtőrlőt, arra tettem a magokat és szorgalmasan locsolgattam. Lett belőle csíra, de nem olyan amilyen kéne legyen.Ízre nagyon finom volt, csak a látvány, hát az még sok kívánnivalót hagyott.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Judit!
    KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta. Panna blogjában(Panna főz és kreatívkodik)sok információt találhattok a csíráztatással kapcsolatban.

    VálaszTörlés